ניה בעירום ותזונה

nakedfood2

?‎But Naked
Welcome To Naked Nia ‘n’ Nutrition! – Naked!??‎

תאמינו או לא, כמעט הזמנתי כרטיסי ביקור שהכריזו:

‎‎‎"ניה בעירום ותזונה"!

זה ‏לא מעצבן כאשר אנו עורכים מסמך ולא מוצאים שגיאה אחת הזועקת: הצילו, הצילו! היי! טיפש אחד, אתה לא ‏רואה אותי?! ליוויתן ענק הצלחתי ללכוד בזמן.‏

בסדר, אז לא מדובר בניה בעירום, אבל למען השם, מה זה תזונה עירומה?! 

מה בדיוק אני מוכרת?! אקדים ‏ואומר ואולי אאכזב כמה מכם,

לא מדובר כאן כלל וכלל על להתערטל, לאכול בעירום או כל דבר אחר ‏הקשור למין: צבעים (בצלחת) כן, ראש כחול לא!‏

‎‎‎להתערטל? ‎‎‎ לא!

‎‎‎ להתפשט? ‎‎‎ כן!

‎‎‎בצלחת: הפשטה.‏ 
‎‎‎באו ונחזור למזון אמיתי כזה שסבתא רבה הייתה מזהה כאוכל. בוא ונוריד את הכימיקלים, המשמרים, הצבעים, הסוכרים והמלחים שמוסיפים בנדיבות בלתי נסבלת למרבית האוכל הארוז על המדפים. הרשו לי לקרוא לכם לקנות יותר מזון טרי, ללא אריזות חיצוניות ואם כבר לקנות מזון ארוז, לקנות ‏כזה עם רשימת רכיבים מצומצמת על אריזות ומוכרת בשמותיהם. זה יהיה גס רוח מצידי להציע שתבשלו יותר ‏‏(לא, חימום במיקרוגל איננו נחשב לבישול!)? קחו יוזמה ובשלו עם ילדיכם. שבו יחד לאכול את ‏יצירותיכם, לארוחה משפחתית של פעם, עם שולחן ערוך כאשר כל הדיבורים הם של בני משפחותיכם ולא ‏של מקלט הטלוויזיה!‏

‎‎‎במחשבות: חשיפה. 
‎‎‎העזו לומר את מה שבראשכם. על תיתנו לכל כעס, אכזבה, או תחושה להתחבא עמוק ‏בתוככם. הנסתר יהפוך במוקדם או במאוחר לגלוי וככל שתחכו יותר לשתף, החשיפה תהיה כואבת יותר. ‏העזו לחיות את חלומותיכם, לחשוף את תשוקותיכם ולצעוד ‏קדימה! אל נא לפחד משינוי. ‏
‎‎‎אומץ לא תמיד שואג. לפעמים אומץ הוא הקול הקטן בסופו של היום שאומר אנסה שוב מחר. 

~ מארי אן ראדמחר‏

מתי בפעם אחרונה חשפתם את עצמכם לאמת במערומיה?

לא הגיע הזמן?! ‏

קדירת דרקון

‎‎‎naked food

אורז ועדשים:‏

להשרות ללילה במים פושרים עם חומץ תפוחים בבוקר לסנן ולשטוף במים נקיים
‏2 כוסות עדשים שחורים
‏2 כוסות אורז עגול מלא
ניתן לבשל את העדשים וכן את האורז כמו פסטה עם הרבה מים.‏
להוסיף את האורז למים רותחים עם מעט מלח
להוסיף את העדשים למים קרים ומלח ולהביא לרתיחה
לבשל את העדשים ואת האורז למרקם קשה במקצת
לסנן את העדשים ואת האורז ולשים בצד

‎‎‎ירקות מוקפצים:

בצל
פטריות
כרוב
כרובית
ברוקולי
להקפיץ עם שמן קוקוס

‎‎‎רוטב:‏

‏1 כוס עדשים מבושלים
‏2 כוסות נוזל קוקוס
‏2 כפות מיסו אורז מלא
‏1 כף סירוף מייפל
‏1 כפית פלפלת (‏cayenne pepper‏)‏
‏1 כף חומץ אורז
‏1 שן שום
‏3 כפות פתיתי בירה
לערבב בבלנדר
להוסיף מלח לפי טעם

‎‎‎להגשה:

לערבב רוטב עם הירקות המוקפצים
יש להוסיף רוטב בהדרגה עד לכמות הרצייה
להגיש את הירקות המוקפצים עם הרוטב מעל קרה של אורז ועדשים

ניתן לשמור את הרוטב במקרר ולהשתמש כרוטב לפסטה!

בתיאבון!