קדירת דרקון

‎‎‎naked food

אורז ועדשים:‏

להשרות ללילה במים פושרים עם חומץ תפוחים בבוקר לסנן ולשטוף במים נקיים
‏2 כוסות עדשים שחורים
‏2 כוסות אורז עגול מלא
ניתן לבשל את העדשים וכן את האורז כמו פסטה עם הרבה מים.‏
להוסיף את האורז למים רותחים עם מעט מלח
להוסיף את העדשים למים קרים ומלח ולהביא לרתיחה
לבשל את העדשים ואת האורז למרקם קשה במקצת
לסנן את העדשים ואת האורז ולשים בצד

‎‎‎ירקות מוקפצים:

בצל
פטריות
כרוב
כרובית
ברוקולי
להקפיץ עם שמן קוקוס

‎‎‎רוטב:‏

‏1 כוס עדשים מבושלים
‏2 כוסות נוזל קוקוס
‏2 כפות מיסו אורז מלא
‏1 כף סירוף מייפל
‏1 כפית פלפלת (‏cayenne pepper‏)‏
‏1 כף חומץ אורז
‏1 שן שום
‏3 כפות פתיתי בירה
לערבב בבלנדר
להוסיף מלח לפי טעם

‎‎‎להגשה:

לערבב רוטב עם הירקות המוקפצים
יש להוסיף רוטב בהדרגה עד לכמות הרצייה
להגיש את הירקות המוקפצים עם הרוטב מעל קרה של אורז ועדשים

ניתן לשמור את הרוטב במקרר ולהשתמש כרוטב לפסטה!

בתיאבון!