קרקרים ללא גלותן, ללא סוכר, טבעוני חי ומתאים לתזונה דלת אוקסלט (ללא שמרי הבירה)

את you should send a thank you note ההשראה לחטיף הזה קיבלתי אשתקד בשעה שאכלתי בפיצרייה הטבעונית החדשה של מתיו קיני. לא יכולתי להשתחרר מהטעם האלוהי שנצרב בזיכרוני. זהו ניסיון שלי לשחזר את הטעם ללא צורך לחזור את כל הדרך הארוכה לניו יורק. כדי לקבל את השילוב המנצח מומלץ למרוח בחרדל משובח ולפרוס גבינת אגוזי מקדמיה תוססת.
התמונה לעיל מראה את ניסיון השחזור שלי
פרכית כרובית ותירס
חרדל משובח
גבינת אגוזי מקדמיה עם זעתר מותססת
רוקט
אספרגוס בר מותסס
פרחי בר שום משולש
פרחי כליל החורש
המרכיבים:
½ כוס גרעיני פשתן שלמים
1 כוס מים
2 כוסות כרובית
2 כוסות תירס (טרי או קפוא)
2 כפיות מלח הימלאיה
1 כף שמרי בירה (נותן טעם גבינתי)
פרחי שום משולש/שום להוסיף לפי הטעם
1 כף אצות ים טרי או קפוא
2 טיפות שמן לימון
2 כדורי כורכומין (אפשר להשתמש בכורכום אך יש לו רמת חומצה אוקסלית גבוהה)
2 כפות זנגביל
הכנה:
יש להשרות את גרעיני הפשתן השלמים במים כחצי יום או עד שמרבית המים נספגו.
הוראות:
לטחון את כל החומרים, למעט לעיסת גרעיני הפשתן, במעבד מזון.
להוסיף ולקפל את עיסת גרעיני הפשתן אל תוך התערובת של מעבד המזון ביד.
למרוח שכבה דקה של התערובת על מגש של מייבש מזון.
לייבש, להפוך צד כאשר ניתן. לפני החזרת המגש אל תוך המייבש ולשבור לחתיכות ביד.
לייבש כ 15-24 שעות עד שהפריכות יבשות לגמרי.
לאחסן בקופסה סגורה.
