ניתן ליצור גבינה (אמרו לי שחולבים פרה ולא אגוזים אז אפשר לאמור ממרח) מאגוזים למיניהם. זהו תהליך פשוט יחסית אבל נדרשים מספר שלבים.
1 להשרות אגוזים במים למספר שעות (עד ללילה שלם)
2 ליצור עיסה ולהשאיר עם פרוביוטיקה* בשקית גבינה ליום וחצי עד יומיים
3 להוסיף את הטעמים
4 לאחסון הגבינה בטבעת (רינג) לכמה שעות במקרר
5 ייבוש הגבינה ללא הטבעת (רינג) במייבש מזון ל כ 4 שעות
השריית האגוזים
השריית האגוזים נעשית על מנת להוריד את החומצה הפיטית (מעכבי אנזים) ולשפר את הזמינות הביולוגית של המינרלים. זמן השרייה תלוי בסוג האגוז:
שקדים 8-12 שעות
אגוזי ברזיל 3-8 שעות
אגוזי קשיו 2-6 שעות
אגוזי לוז 8 שעות
אגוזי מקדמיה 7-12 שעות
אגוזי פקאן 4-6 שעות
צנוברים ופיסטוק 6 שעות
אגוזי מלך 4-7 שעות
גרעיני דלעת וחמניה 6-8 שעות
יש להשרות עם מים נקיים, לשטוף עם מים ולסנן.
יצירת עיסה
לאחר השרייה יש לעבד בבלנדר או במעבד מזון. יש להוסיף מים עד לקבלת עיסה. אנו רוצים ליצור סוג של בצק עם כמה שפחות מים. כמויות מים לדוגמא:
עבור 400 גרם מקדמיה כ-½-1 כוס מים
אפשר לערב בין סוגים שונים של אגוזים וגרעינים.
כאשר מתקבלת לעיסה יש להוסיף פרוביוטיקה*. אני משתמשת בפרוביוטיקה VSL3 (יקרה אבל איכותית) שנמצאת בבית מרקחת בקירור. אני משתמשת במנה אחת לכל 400 גרם אגוזים. לחלופין, ניתן להשתמש בשתי קפסולות של פרוביוטיקה (האבקה הפנימית בלבד – לזרוק את אריזת הקפסולות). את העיסה יש לאחסן מחוץ למקרר בשקית גבינה או חיתול בד על מסננת אוורירית ומכוסה במגבות. יש לתת לגבינה "להתיישן" ליום וחצי עד יומיים.
- כדי ליצור גבינה עמידה וגמישה יותר מומלץ למעיזים להשתמש ב"קפיר על בסיס מים" במקום המים והפרוביוטיקה. גם כאן יש להשתמש ב1/2-1 כוס קפיר.
הוספת טעמים
להוציא את הגבינה מהעטיפה וללוש את הבצק. יתכן שתהיה קליפה דקה – לישה טובה תפרק אותה. היזהרו מעובש שעלול להימצא במידה והשארתם את הגבינה זמן רב בחוץ או בסביבה חמה.
יש להוסיף לעיסה טעמים
על כמות של 400 גרם
1-2 כפיות לימון סחוט (חשוב לשימור)
כ 3-4 כפות פתייתי בירה לטעם "גבינתי" עשוי להיות גם מקור של B12 (תלוי ביצרן)
1-2 כפיות מלח הימלאיה לפי הטעם
יש להוסיף טעמים למשל:
זעתר, זיתים, עגבניות, פפריקה, סומק, פפריקה, פלפל קיין, אורגנו
כדי לקבל טעם של צ'דר יש להוסיף כורכום וכמון
אפשר להוסיף תבלינים טריים וגם פירות יבשים.
איחסון הגבינה במקרר
כעת ניתן לגלגל את הגבינות ולהכניס למקרר או לשים בטבעת (רינג) עטוף בנייר בכלי מכוסה במקרר למספר שעות
ייבוש הגבינה
במידה ויש מייבש מזון ניתן לייבש 2-4 שעות כדי לקבל קליפה דקה ולאחר מכן לאחסן במקרר.