זה בריא! זה נוח! זה טעים!
כעקרון, בישול איטי הוא לא רק בריא יותר אלא גם ממציא טעמים נפלאים ורכות מענגת. לבישול איטי יש הרבה יתרונות:
♦ שומר ביתר מידה על ערכי התזונה היות והבישול נעשה בחום נמוך.
♦ טעמים עשירים ומלאים יותר.
♦ כלי בישול טוב ישמור על חום התבשיל וקל מאוד לנייד אותו.
♦ מונע יצירת HCA ו-PAH , תרכובות כימיות הידועים כמסרטנים (בישול בשר).
♦ תחליף זמין ונוח למזון מהיר.
♦ כל הבישול מרוכז. קל לנקות ולסדר.
אני מעניקה לכם את המתכונן לבישול השבוע בסיר.
הקהל מוזמן לאלתר ולהמציא. קבלו רעיונות ומצאו את דרככם לארוחה מדהימה שלכם.
בסיר חרס – תבשיל ירקות בבישול איטי
להשריה:
2 כוסות חומוס יבש
2 כוסות אורז עגול מלא (ריסוטו)
כוס משמש מיובש
לבלנדר:
1 בטטה מקולפת וחתוכה בקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לפורסות (קישוא כהה)
3 שיני שום
2 כוסות מים (ניתן להשתמש במים של המשמש שהושרו)
½1 כפות כמון שלם
½1 כפות מלח
1 כף כרכום
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
ירקות לתבשיל:
2 בצלים חתוכים (אפשר לטגן קלות)
8 גזרים חתוכים
כ-6 עלי כרוב
+ כף שמן קוקוס להוסיף לתבשיל
את האורז והחומוס יש להשרות ללילה+. מומלץ להשרות במים פושרים עם מעט חומץ תפוחים. השרייה נעשית על מנת להוריד את החומצה הפיטית (מעכבי אנזים) ולשפר את הזמינות הביולוגית של המינרלים. חומץ התפוחים מזרז את התהליך. חשוב לשטוף היטב את האורז והחומוס לאחר השרייתם. את המשמש אפשר להשרות במקרר. ניתן להשתמש במים בהם השריתם את המשמש כתוספת מים לעיסה בבלנדר.
בבלנדר יש להוסיף את הבטטה וזוקיני אל תוך המים עם התבלינים.
את העיסה הדלילה המתקבלת יש להוסיף לקערה יחד עם האורז, החומוס, המשמש, הירקות החתוכים והשמן.
לערבב טוב ולהוסיף לכלי החרס המשומן.
אני נוהגת לכסות את התבשיל בעלי כרוב. זה שומר על הלחות ולא נותן לאורז להתייבש. במידה ומוסיפים בשר לתבשיל ניתן להניח על עלי הכרוב. העלים יספגו חלק גדול של השומנים.
אני אוהבת להשתמש באורז עגול אבל אפשר בהחלט להשתמש בכל סוג של אורז מלא. מובן שאפשר לעבוד גם עם קטניות אחרות. צריך למצוא רק את כמות הנוזלים המתאימה. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון בטטה, קולרבי, תפוחי אדמה, סלק, … אפשר אפילו להוסיף כרובית, אם כי היא תצא יחסית רכה…
יש לבשל בתנור בחום של 100 מעלות למשך כ-6.5 שעות.