בסיר חרס

זה בריא! זה נוח! זה טעים!

CROCK

כעקרון, בישול איטי הוא לא רק בריא יותר אלא גם ממציא טעמים נפלאים ‏ורכות מענגת.‏‎ ‎לבישול איטי יש הרבה יתרונות:‏

♦ שומר ביתר מידה על ערכי התזונה היות והבישול נעשה בחום נמוך.‏
♦ טעמים עשירים ומלאים יותר.‏
♦ כלי בישול טוב ישמור על חום התבשיל וקל מאוד לנייד אותו.‏
♦ מונע יצירת ‏HCA‏ ו-‏PAH‏ , תרכובות כימיות הידועים כמסרטנים (בישול ‏בשר).‏
♦ תחליף זמין ונוח למזון מהיר.‏
♦ כל הבישול מרוכז. קל לנקות ולסדר.‏

אני מעניקה לכם את המתכונן לבישול השבוע בסיר. ‏

הקהל מוזמן לאלתר ולהמציא. קבלו רעיונות ומצאו את דרככם לארוחה ‏מדהימה שלכם.‏

בסיר חרס – תבשיל ירקות בבישול איטי

crockpot
משמאל לימין, כך זה נראה

להשריה:‏

‏2 כוסות חומוס יבש
‏2 כוסות אורז עגול מלא (ריסוטו)‏
כוס משמש מיובש

לבלנדר:‏

‏1 בטטה מקולפת וחתוכה בקוביות קטנות
‏1 זוקיני חתוך לפורסות (קישוא כהה)‏
‏3 שיני שום
‏2 כוסות מים (ניתן להשתמש במים של המשמש שהושרו)‏
‏½1 כפות כמון שלם
‏½1 כפות מלח
‏1 כף כרכום
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט

ירקות לתבשיל:‏

‏2 בצלים חתוכים (אפשר לטגן קלות)‏
‏8 גזרים חתוכים
כ-6 עלי כרוב

+ כף שמן קוקוס להוסיף לתבשיל

את האורז והחומוס יש להשרות ללילה+. מומלץ להשרות במים פושרים עם ‏מעט חומץ תפוחים. השרייה נעשית על מנת להוריד את החומצה הפיטית ‏‏(מעכבי אנזים) ולשפר ‏את הזמינות הביולוגית של המינרלים. חומץ ‏התפוחים מזרז את התהליך. חשוב לשטוף היטב את האורז והחומוס לאחר ‏השרייתם. את המשמש אפשר להשרות במקרר. ניתן להשתמש במים ‏בהם השריתם את המשמש כתוספת מים לעיסה בבלנדר.‏

בבלנדר יש להוסיף את הבטטה וזוקיני אל תוך המים עם התבלינים.

את ‏העיסה הדלילה המתקבלת יש להוסיף לקערה יחד עם האורז, החומוס, המשמש, ‏הירקות החתוכים והשמן.‏

לערבב טוב ולהוסיף לכלי החרס המשומן.‏

אני נוהגת לכסות את התבשיל בעלי כרוב. זה שומר על הלחות ולא נותן ‏לאורז להתייבש. במידה ומוסיפים בשר לתבשיל ניתן להניח על עלי הכרוב. ‏העלים יספגו חלק גדול של השומנים.‏

אני אוהבת להשתמש באורז עגול אבל אפשר בהחלט להשתמש בכל סוג ‏של אורז מלא. מובן שאפשר לעבוד גם עם קטניות אחרות. צריך למצוא רק ‏את כמות הנוזלים המתאימה. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון ‏בטטה, קולרבי, תפוחי אדמה, סלק, … אפשר אפילו להוסיף כרובית, אם כי ‏היא תצא יחסית רכה…‏

יש לבשל בתנור בחום של 100 מעלות למשך כ-6.5 שעות.‏

RICE
רעיון לאריזת מצרכים ל"טייק אווי" משוק איכרים אי שם בקנדה

בתאבון! ‏