אלטע זאכן? עוד לא!

PicMonkey CollageJACK
ג'אק (תמיד מימין) בעל הצימר המקסים. רוכבי האופנים הם עם מיוחד!

ימים חמים עוברים עלי, רודפים אותי ממקום למקום. ‏

נחתנו בסיאטל על זנב של גל חום מתמשך. כשהגענו לוונקובר לגילוי ‏המצבה של אמי, היו במחוז הגבלות מחמירות על שימוש במים להשקיית ‏גינות. סיאטל וונקובר הם מגרשים ביתיים עבורי. מקומות הידועים כמחוזות ‏המפורסמים בנופם הירוק לעד. הזוי היה לשמוע פתאום על הקצבת מים.‏

mom
בית קברות ירוק עד

עד מתי ימשך גל החום הזה? ‏

טיילנו לאוקאנוגן שבבריטיש קולומביה באזור הידוע במזג אוויר חם ויבש, ‏דומה לקיץ שלנו כאן בישראל. כשהגענו, היה האוויר לוהט במיוחד. יום יום ‏נולדה שריפת חורש ענקית חדשה. גם שם האורנים נדלקים בקלות דעת..‏.

אף לא פסח עלינו החום הכבד של ניו יורק. למזלנו הייתה סערת רעמים ‏רגע לפני שהגענו שהקלה במעט וחסכה לנו את מקלחות הזעה..‏.

בשדה, בעת שחכנו למטוס, ראינו על מסך הטלוויזיה את מפת ארה"ב, כולה ‏אדומה ממערב למזרח ומדרום לצפון: חום אש לוהטת. ‏

ואני טרם נגמלתי מהג'ט לאג המאתגר אותי כתמיד ואני יוצאת לרכב שוב ‏בקו האש. אומנם התכוונתי שנצא יותר השקם בבוקר לא יאחר מ-6:00 אך ‏המציאות והעייפות גברו ויצאנו רק בשעה 7:30 בבוקר.‏

השבוע ליוו אותנו טמפרטורות ששוברו את כל הקופות. בקושי הוצאתי את ‏האף החוצה. ידעתי שאני אסבול מאוד ברכיבת אופנים בחום שהבטיח ‏החזאי.

נו, זאת לא פעם הראשונה שאני עושה משהו המלווה בתחושה לא נוחה!
כן, אני עוד אשלם על כך ביוקר…‏

הפעם, לא כהרגלנו בשבתות, יצנו לטייל בצוותא. הצטרפנו לקבוצה של ‏רוכבי הבוקר, כעשרה גברים ואנוכי.‏

אני מודה, שלמרות שאני רוכבת על אופניים מצוינים ושבאופן כללי אני ‏בכושר לגמרי לא רע, הרגשתי כגרוטאה, אלטע זאכן.‏

זממתי להרים טלפון לחילוץ בהפסקה ולזעוק, הושיעו!

החום פשוט שיתק ‏אותי לגמרי. הרגשתי סחרחורת ובחילה, בהחלט לא סימנים טובים…‏

ואז קרא, נס "גיגית" בריכת המים של נחל ציפורי. הבריכה המוקפת שרידים עתיקים קרצה לנו "בואו, ‏בואו." במצבים האלו אין אלוהים: שום התלבטות. ביישנות ודאגה לתלבושת ‏מושקעת פשוט אין. שוקעים מטה ישר לבוץ.‏

tzippori
פינת חמד בנחל ציפורי

איזה תענוג מדהים! לקרר את כל הגוף, מכף רגל ועד לראש, מחום ‏הגיהינום ישר בצניחה חופשית לכ-16 מעלות. אלוהים חזר אלינו. יש!‏

קשה לתאר במילים את תחושת ההקלה, המפלט המבורך מן החום ‏המעיק. לשכשך במים ולנוח. לאכול ולשתות ממטעמי השותפים לדרך. ‏

pool2
מסיבת בריכה

לפני עזיבתנו דאגתי להרטיב את עצמי שוב ושוב. את ב"בף" המכסה את ‏ראשי טבלתי אל תוך המים שוב ושוב.‏

nicer

כייף לא פחות היה לחזור על עקבותינו ולרכוב עם בגדים רטובים מכף רגל ‏ועד לראש: מיזוג אוויר טבעי מדהים.‏

היום הייתי בטוחה שאני אזמין גרר לחלץ את עצמותיי ואני הרגשתי בסדר ‏עם זה. חלפו הימים שאני מרגישה צורך להיות "הכול יכול", להיות בדיוק ‏בקצב של הקבוצה סביבי.‏


להעז זה לא תמיד להעז ללכת קדימה. ‏
להעז זה גם לדעת מתי להמתין רגע ולהצפין מחדש. ‏
להעז זה לא פחות מלדעת מתי לעצור ואף לחזור על עקבותיך. ‏

להעז זה לעשות את הנכון לך בכל רגע ורגע.‏

להעז זה לטעום: לטעום ממטעמי החיים, להתנסות. ‏


לפני כמה שנים למדתי בקורס לבישול בריא עם אישה מקסימה ושמה ציונה ‏מלמן. אחד הכלים החשובים ביותר שהעניקה לי היה העוז לצאת ‏להרפתקאות במטבח. אני מודיעה לכם שאני משחקת וממציאה במטבח ‏באופן קבוע ונהנית מכל רגע. תודה ענקית אני מעניקה לציונה היקרה!‏

כבר זמן מה שאני אוהבת לשחק עם צעצוע חדש במטבח, ובמיוחד ‏בשבתות. יש לי סיר חרס, עבודת ידי הזהב של לורי סרטני ממרחביה, שאני ‏אוהבת לבשל בו בסופי השבוע. אני משתמשת בו כסיר לבישול איטי. אני ‏מכינה תבשילים ונותנת להם להתבשל לאיטם, בנחת כאשר אני יכולה ‏להתפנות למשימות חשובות יותר כגון רכיבת אופניים ושאר בילויים בחיק ‏משפחתי וחבריי. כייף לחזור הביתה מרכיבה ארוכה לארוחה חמה וטעימה ‏שממתינה…‏


זה בריא! זה נוח! זה טעים!

כעקרון, בישול איטי הוא לא רק בריא יותר אלא גם ממציא טעמים נפלאים ‏ורכות מענגת.‏‎ ‎לבישול איטי יש הרבה יתרונות:‏

♦ שומר ביתר מידה על ערכי התזונה היות והבישול נעשה בחום נמוך.‏
♦ טעמים עשירים ומלאים יותר.‏
♦ כלי בישול טוב ישמור על חום התבשיל וקל מאוד לנייד אותו.‏
♦ מונע יצירת ‏HCA‏ ו-‏PAH‏ , תרכובות כימיות הידועים כמסרטנים (בישול ‏בשר).‏
♦ תחליף זמין ונוח למזון מהיר.‏
♦ כל הבישול מרוכז. קל לנקות ולסדר.‏

אני מעניקה לכם את המתכונן לבישול השבוע בסיר. ‏

הקהל מוזמן לאלתר ולהמציא. קבלו רעיונות ומצאו את דרככם לארוחה ‏מדהימה שלכם.‏

בסיר חרס – תבשיל ירקות בבישול איטי

crockpot
משמאל לימין, כך זה נראה

להשריה:‏

‏2 כוסות חומוס יבש
‏2 כוסות אורז עגול מלא (ריסוטו)‏
כוס משמש מיובש

לבלנדר:‏

‏1 בטטה מקולפת וחתוכה בקוביות קטנות
‏1 זוקיני חתוך לפורסות (קישוא כהה)‏
‏3 שיני שום
‏2 כוסות מים (ניתן להשתמש במים של המשמש שהושרו)‏
‏½1 כפות כמון שלם
‏½1 כפות מלח
‏1 כף כרכום
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט

ירקות לתבשיל:‏

‏2 בצלים חתוכים (אפשר לטגן קלות)‏
‏8 גזרים חתוכים
כ-6 עלי כרוב

+ כף שמן קוקוס להוסיף לתבשיל

את האורז והחומוס יש להשרות ללילה+. מומלץ להשרות במים פושרים עם ‏מעט חומץ תפוחים. השרייה נעשית על מנת להוריד את החומצה הפיטית ‏‏(מעכבי אנזים) ולשפר ‏את הזמינות הביולוגית של המינרלים. חומץ ‏התפוחים מזרז את התהליך. חשוב לשטוף היטב את האורז והחומוס לאחר ‏השרייתם. את המשמש אפשר להשרות במקרר. ניתן להשתמש במים ‏בהם השריתם את המשמש כתוספת מים לעיסה בבלנדר.‏

בבלנדר יש להוסיף את הבטטה וזוקיני אל תוך המים עם התבלינים.

את ‏העיסה הדלילה המתקבלת יש להוסיף לקערה יחד עם האורז, החומוס, המשמש, ‏הירקות החתוכים והשמן.‏

לערבב טוב ולהוסיף לכלי החרס המשומן.‏

אני נוהגת לכסות את התבשיל בעלי כרוב. זה שומר על הלחות ולא נותן ‏לאורז להתייבש. במידה ומוסיפים בשר לתבשיל ניתן להניח על עלי הכרוב. ‏העלים יספגו חלק גדול של השומנים.‏

אני אוהבת להשתמש באורז עגול אבל אפשר בהחלט להשתמש בכל סוג ‏של אורז מלא. מובן שאפשר לעבוד גם עם קטניות אחרות. צריך למצוא רק ‏את כמות הנוזלים המתאימה. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון ‏בטטה, קולרבי, תפוחי אדמה, סלק, … אפשר אפילו להוסיף כרובית, אם כי ‏היא תצא יחסית רכה…‏

יש לבשל בתנור בחום של 100 מעלות למשך כ-6.5 שעות.‏

RICE
רעיון לאריזת מצרכים ל"טייק אווי" משוק איכרים אי שם בקנדה

בתאבון! ‏