חלומות מתגשמים

mkclasssm

התברכתי.

 

היום בגיל 54 אני משתנה בהתמדה, חולמת ואף מגשימה ‏חלומות. בחודש ספטמבר האחרון ביליתי חודש ימים בקורס "בישול" ללא ‏בישול מקצועי עם בתי בקליפורניה. זה היה קורס "בישול" של אוכל חי או ‏בשמו המקצועי, ‏Raw Food‏. זהו אוכל טבעוני, ללא בשר, דגים, ביצים או מוצרי ‏חלב. זה גם אוכל שאינו עובר תהליכי בישול רגילים. האוכל אינו "מבושל" בטמפרטורה שעולה על 48 מעלות צלזיוס. ‏

אחד הציטוטים האהובים עלי הוא: ‏Less is more‏. למה לעזאזל הייתי צריכה ‏להרחיק לכת עד לחוף המערבי בארה"ב?!

יצא לי לאכול באחת המסעדות ‏הראשונות של ‏Matthew Kinney‏ (בעל בית הספר לבישול) בניו יורק‎ .‎‏ אלוהים! חוויה קולינרית ‏מדהימה: הן מבחינה חזותית והן מבחינה אנינות-טעם. תרשו לי לומר חוויה ‏אורגזמית בפה שלא רציתי שתיגמר…‏

בית הספר נוסד על ידו, שף קלאסי מוערך בעל מסעדות רבות. ידיד הזמין ‏אותו לאכול במסעדת ראו פוד ומאותו הרגע חייו התהפכו. התעורר למחרת עם תחושה חדשה ונפלאה בגוף, ללא הכבדות המוכרת. שנה שלמה ‏הוא עמל במטבחו כדי לגלות כיצד אפשר להפוך גזר, תפוח, חסה וחבריהם ליצירות ‏גורמה. היום שמו הוכתר כשף מספר אחד של הראו פוד .‏

אז מה כל כך טוב בראו פוד ? השיטה מספקת לגוף שלל מזונות בריאים, ‏נוטריינטים, אנרגיה ומזון איכותי הנאמן למקור מבחינת מרכיביו. תהליך הבישול הרגיל ‏פוגע בערך התזונתי של המזון ובמיוחד באנזימים. השיטה אף ידועה כמרפא ‏מחלות כרוניות ומספקת הגנה מצוינת כנגד מחלות נוספות! ‏

כן, התברכתי. ראשית, היה לי זמן איכות עם בתי הבוגרת. לא כל יום אנו ‏זוכים לזמן איכות עם ילדינו הבוגרים. שנית, למדתי מעט מקסמיו שמאתיו ‏שאותם אני מתחילה לשלב בביתי ובסדנאותיי. שלישית, פניתי מקום לחלומות ‏נוספים בדרך!‏

!?Less is more

CHEESE PLATEsm

‎‎‎‏אכן כן!

‎תראו את יצירות אשר הוכנו ללא בישול, משמרים ‏למיניהם או כימיקלים. כל כך טעים!

‎‎‎‏כן!!!         

 ‎‎לבחירות שלנו יש השפעה מכרעת על ‏עתידינו: על בריאותינו, אושרנו ומורשתנו. אלא לרוב לא החלטות גורליות אלא ‏בחירות בנאליות ואף משעממות שאנו בוחרים יום יום, ושעה שעה.