קפה מישהו?!
קפה, המקור הראשון לנוגדי חמצון?!
מה???!!!
הסתכלתי שוב וזה באמת היה כתוב וביותר ממקור אחד…
אם לדייק, קפה: המקור הראשון לנוגדי חמצון לעם האמריקאי. זה אותו העם שהכריז שקטשופ (רסק עגבניות) וצ'יפס הינם ירקות הכלולים בחישוב ארוחות מזינות בחוק האמריקאי ל"ילדים בריאים ללא רעב" (תוכנית HHFKA).
הקפה נמצא בצמרת המוצרים הנצרכים: המקור הראשון לנוגדי חמצון מתוך המזון הנצרך בממוצע. לא מפתיע שקפה מככב בראש הרשימה מבחינת הצריכה אבל נוגדי חמצון? בריאות?
הרי קפה הוא לא בריא. הרי רובם כולם יודעים זאת. שתית קפה הינו הרגל מגונה הלא כן?
לשתיית קפה מתלוות לפעמים תופעות לוואי כמו עצבנות, כאבי ראש, הפרעות שינה ועליה בלחץ הדם. לקפה חומציות יתר והוא עלול לגרום לבעיות מעיים כגון צרבת, ריפלוקס (החזר קיבה-ושט) ולכיבים. קפה הוא גם משתן ובכך גורם לאיבוד נוזלים בגוף. כמו כן, הוא מגרה את בלוטת יותרת הכליה וגירוי יתר יכול להוביל למתח, עייפות, דכדוך, ירידה בחשק מיני, ערפול מוחי ואף לעייפות כרונית. נוכחות הקפאין בקפה ממריצה ועשויה לגרום להתמכרות.
מזון מן הצומח, כוווולם יודעים שהוא בריא. קפה, מקורו נמצא בצומח הלא כן? מזון מן הצומח הינו מקור נפלא לנוגדני חמצון למיניהם. וכך גם הקפה מביא לנו ארסנל עשיר של נוגדי חמצון.
תזונה היא מדע בחיתוליו וכל הזמן אנחנו מגלים עובדות חדשות ולפעמים אף סוטרות…
בכדי להבין את יתרונותיו וחסרונותיו של מזון זה או אחר, עלינו לקחת בחשבון אוסף רחב של משתנים, פעולות גומלין, גורמים סביבתיים, סגנונות חיים ואין ספור רכיבים נוספים. המחקר האמיתי הוא זה שמתבצע מחוץ למעבדה כאשר קשה מאוד לבודד משתנים רבים.
לאחרונה, חוקרים גילו שסיפור הקפה אינו שחור כפי שחשבו…
מחקרים אחרונים מצביעים על יתרונות רבים לשתיית קפה, קפה נטו (ללא סוכר, ללא חלב):
♦ נותן הגנה מפני סוכרת סוג 2
♦ מקטין את הסיכויים לחלות במחללת פרקינסון
♦ מגן מפני אלצהיימר
♦ מוריד את הסיכון לחלות בסוגי סרטן מסוימים כמו פרוסטטה, כבד, כליה ומי הגס
♦ מפחית במידת מה את הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם
♦ מסייע לשרפת שומנים כאשר נצרך לפני פעילות ספורטיבית
לי מעולם לא הייתה משיכה לקפה. הוריי אומנם שתו קפה,והרבה… זכור לי שהיו טוחנים בבית קפה ומכינים "קפה פילטר".
ריח פולי הקפה הקלויים וקפה טרי משכר אותי עד עצם היום הזה.
בגיל שלושים ומשהו למדתי לשתות תה. בגיל ארבעים ומשהו למדתי לשתות
קפה נס פושטי של עילית ולאחר מכן
קפה הפוך על הפוך (הרבה מאוד חלב עם מעט מאוד קפה).
שתיית תה וקפה הייתה לרוב עבורי הרגל שרכשתי בכדי להשתלב חברתית ולא מעבר לזה.
היום בגיל 54 החלטתי לעשות ניסיון ולשתות זאת בפעם ראשונה בחיי קפה אספרסו לפני רכיבה על אופניים. מודה אני שזאת לא הייתה בדיקה מדעית לפי כל קני מידה. אפילו התפרעתי והוספתי עוד משתנה למשוואה. אימצתי אופני הדגמה שהם קדמת הטכנולוגיה לרכיבת שבת עם יקירי.
משהו בנוסחה הזאת הצליח לי מאוד. הייתי פנתר, ציפור דרור. ☺
ברצוני להדגיש שגילויים מרעישים לכיוון זה או אחר איננה סיבה למסיבה.
חשדהו וכבדהו.
דעו את מקור המידע שמגיע אליכם. מוטב תמיד להצליב ולאשר את המקור מעוד כיוון או שנים. דעו לבדוק את סמכות המקורות. האם המידע מגיע מקור אמין ומדעי או סתם רכילות או פרסומת. האם המידע מקודם על ידי בעל עניין? אל תקבלו גושפנקה גורפת לצרוך כמויות מופרזות ממזון תורן "מלך הכיתה".
כל אחד מאתנו עולם במלאו: כל גוף, כל איש ואישה. מה שטוב לי לא בהכרח טוב לך. מה שטוב לאחד לא תמיד טוב לאחר.
וחזרה לעיננו של הקפה. לקפה על כל יתרונותיו יש עדין לא מעט חסרונות. לא להשתגע! בכדי להפיק את המרב, תשתו קפה איכותי וטרי ככל שאפשר, אם לא בשביל טעמו המשובח והארומה העשירה אז על מנת להנות מיתרונותיו התזונתיים. לשיא הפסגה קפה אורגני על יתרונותיו בר הקיימה, אבל זה כבר סיפור אחר…
שחור כשטן,
חם כמו הגיהינום,
טהור כמלאך,
מתוק כאהבה.
(זהו המתכון לקפה על פי טליראנד הצרפתי 1754-1838)