אין לדעת למפרע איזה מאורע יקבל משמעות מיוחדת בעתיד…
לכל נגיעה, מפגש, רגש, חפץ או תאריך על לוח השנה יש את הפוטנציאלי ליצור נקודת מפנה משנת חיים.
כמובן אפשר גם לקבל החלטה מודעת ולהחליט לבצע שינוי גורלי. מי זה שאמר שניתן ליצור הרגל חדש ב21 יום?
בעידן האינטרנט קל מאוד לשבש ולעוות עובדות ולהפיץ חצאי אמיתות. כך קרה שד"ר מקסוול מלץ, מנתח פלסטי, נוכח לדעת שנדרשים לפחות 21 יום להתרגל לאיבר חדש. המילה "לפחות" נשמטה ואבדה איי שם, באוויר.
לפי ממצאיי מחקר שנעשה לאחרונה בלונדון נמצא כי נדרשים כ-66 יום בממוצע ליצור הרגל חדש. הזריזים שביננו מצליחים להטמיע את ההרגל החדש לאחר 18 יום בלבד, למאחרים נדרשים כ-254 יום!
מחקו את המספר 21 מהלקסיקון…
אינני זוכרת מי היה זה שהמליץ לי לקרוא את הספר מחקר סין אבל ללא ספק שהוא עיצב את דרכי היא.
מחקר סין הוא ספר המתאר מחקר אפידמיולוגי מקיף שנעשה בסין בשיתוף מדענים אמריקאים וסינים. המחקר התמקד בקשר בין מחלות כרוניות לבין תזונה. אפשר לומר שהספר זעזע את כל עולמי וגרם לי להבין את הקשר בין הרגלי האכילה ומחלות כרוניות. הבנתי לראשונה את עוצמת הכוח הנמצא בקצה המזלג. יום יום בבחירות שלנו בצלחת נמצא קשר הדוק בין המזון שבחרנו לבריאותנו בהווה ובעתיד.
בספרו קולין קמפבל הדגים שוב ושוב דוגמאות מהחיים שטלטלו אותי וגרמו לי לחשוב לשנות כיוון בחיים. מוטבעים במוחי לא מעט עקבות הקשורים לספריו "מחקר סין" ו"שלם":
שבע מתוך עשר הגורמים המובילים למוות הם מחלות כרוניות עם זיקה חזקה לתזונה. הרשימה הזאת כוללת בתוכה מחלות לב, סרטנים למיניהם, סוכרת ועוד רבים ו"טובים".
בעזרת שינוי תזונתי בלבד, ניתן לרפא לחלוטין עכברים חולי סרטן במעבדה, וללא כל בעיה ניתן גם לגרום לרובם ככולם לחלות שוב במחלת הסרטן, הכל בעזרת משתנה יחיד: אחוז החלבון מן החי בצלחת.
גרפים רבים המציגים את צריכת החלב לפי מדינות העולם לצד מדדים של סרטן או שברים אוסטאופורוזיסים באותן המדינות השאירו אותי פעורת פה.
מצאתי את עצמי קוראת נתונים ומחקרים שחזרו על עצמם שוב ושוב: אותה הגברת בשינוי אדרת. לא הרגשתי שמפעילים עלי לחצים בעד או נגד דבר מה, פשוט נשאבתי פנימה אל תוך סיפור לגמרי לא דמיוני: חיינו כמערבולת של מחלות הכרוניות.
גדלתי במרכזו של אזור כפרי נוצרי אדוק, הרחק מכל קהילה יהודית, אינני זרה למיסיונריות, ולרגע לא הרגשתי שמנסים למכור לי משהו, אלא לגרום לי להבין את העובדות ולהסיק מסקנות בעצמי.
אהבתי במיוחד את הכלים האנליטיים שהסופר העניק לקורא: כלים לשיפוט עצמי. עד כמה התערבות למען הבריאות יעילה?
תזכרו שלוש מילים פשוטות: מהירות • רוחב • עומק
מהירות: עד כמה מהר השינוי מורגש?
רוחב: על כמה מדדים ביולוגים ההתערבות משפיעה? האם היא משפיעה על קשת רחב של סימפטומים ומחלות?
נרדמתי עם הקלטה של ספרו "שלם". חלמתי חלום ולשם שינוי אפילו נשארו עקבות בזיכרוני. החלום היה מוזר כמו כל החלומות: מלא בשרידים מההווה, העבר, והעתיד; אנשים ומקומות מצאו את עצמם לא כפי שאני רגילה לראותם.
המליצו לי בעבר לקרוא את הספר אבל את גורמת לי לחפש אותו מחר בחנויות.
כך מתחיל מפכה. אחד, אחד… מרגש.
גם אני קראתי את הספר מחקר סין והוא השפיע מאד על התזונה שלי. התרשמתי מעומק ההתייחסות וההקף שלו. מאד משכנע
איך לא ידעתי אסתי?! אני ממליצה לך בחום לקרוא את ספרו החדש באנגלית הוא "שלם" אבל אני רואה שתרגמו את זה ל"תזונה הוליסטית".