גבינת אגוזים תוססת

CHEESE PLATEsm
ניתן ליצור גבינה (אמרו לי שחולבים פרה ולא אגוזים אז אפשר לאמור ממרח) ‏מאגוזים למיניהם. זהו תהליך פשוט יחסית אבל נדרשים מספר שלבים.‏

‏1 להשרות אגוזים במים למספר שעות (עד ללילה שלם)‏
‏2 ליצור עיסה ולהשאיר עם פרוביוטיקה* בשקית גבינה ליום וחצי עד יומיים ‏
‏3 להוסיף את הטעמים ‏
‏4 לאחסון הגבינה בטבעת (רינג) לכמה שעות במקרר
‏5 ייבוש הגבינה ללא הטבעת (רינג) במייבש מזון ל כ 4 שעות


השריית האגוזים
השריית האגוזים נעשית על מנת להוריד את החומצה הפיטית (מעכבי אנזים) ולשפר ‏את הזמינות הביולוגית של המינרלים. זמן השרייה תלוי בסוג האגוז:‏
שקדים 8-12 שעות
אגוזי ברזיל 3-8 שעות
אגוזי קשיו 2-6 שעות
אגוזי לוז 8 שעות
אגוזי מקדמיה 7-12 שעות
אגוזי פקאן 4-6 שעות
צנוברים ופיסטוק 6 שעות
אגוזי מלך 4-7 שעות
גרעיני דלעת וחמניה 6-8 שעות

יש להשרות עם מים נקיים, לשטוף עם מים ולסנן.‏


 

יצירת עיסה
‏לאחר השרייה יש לעבד בבלנדר או במעבד מזון. יש להוסיף מים עד לקבלת עיסה. ‏אנו רוצים ליצור סוג של בצק עם כמה שפחות מים. כמויות מים לדוגמא:‏
עבור 400 גרם מקדמיה כ-½-1 כוס מים
אפשר לערב בין סוגים שונים של אגוזים וגרעינים.‏
כאשר מתקבלת לעיסה יש להוסיף פרוביוטיקה*. אני משתמשת בפרוביוטיקה ‏VSL3 ‎‏ ‏‏(יקרה אבל איכותית) שנמצאת בבית מרקחת בקירור. אני משתמשת במנה אחת לכל ‏‏400 גרם אגוזים. לחלופין, ניתן להשתמש בשתי קפסולות של פרוביוטיקה (האבקה ‏הפנימית בלבד – לזרוק את אריזת הקפסולות). את העיסה יש לאחסן מחוץ למקרר ‏בשקית גבינה או חיתול בד על מסננת אוורירית ומכוסה במגבות. יש לתת לגבינה ‏‏"להתיישן" ליום וחצי עד יומיים. ‏

  • כדי ליצור גבינה עמידה וגמישה יותר מומלץ למעיזים להשתמש ב"קפיר על בסיס מים" במקום המים והפרוביוטיקה. גם כאן יש להשתמש ב1/2-1 כוס קפיר.

 

הוספת טעמים
‏להוציא את הגבינה מהעטיפה וללוש את הבצק. יתכן שתהיה קליפה דקה – לישה ‏טובה תפרק אותה. היזהרו מעובש שעלול להימצא במידה והשארתם את הגבינה זמן ‏רב בחוץ או בסביבה חמה.‏
יש להוסיף לעיסה טעמים
על כמות של 400 גרם
1-2 כפיות לימון סחוט (חשוב לשימור)‏
כ 3-4 כפות פתייתי בירה לטעם "גבינתי" עשוי להיות גם מקור של ‏B12‎ (תלוי ביצרן)
‏1-2 כפיות מלח הימלאיה לפי הטעם
יש להוסיף טעמים למשל:‏
זעתר, זיתים, עגבניות, פפריקה, סומק, פפריקה, פלפל קיין, אורגנו
כדי לקבל טעם של צ'דר יש להוסיף כורכום וכמון‏
אפשר להוסיף תבלינים טריים וגם פירות יבשים.‏


 

איחסון הגבינה במקרר
‏כעת ניתן לגלגל את הגבינות ולהכניס למקרר או לשים בטבעת (רינג) עטוף בנייר ‏בכלי מכוסה במקרר למספר שעות‏


 

ייבוש הגבינה

‏במידה ויש מייבש מזון ניתן לייבש 2-4 שעות כדי לקבל קליפה דקה ולאחר מכן ‏לאחסן במקרר.‏


 

בתאבון! אשמח לטעום מיצירותיכם!‏

הגב

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz